OPVALLENDE NAKOMELINGEN VAN DEKHENGST FERGUSON

Kyton geselecteerd voor WK Jonge Dressuurpaarden
Ferguson’s goedgekeurde zoon Kyton is één van de beste hengsten van zijn jaargang, was vorig geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden en won met Bart Veeze in het zadel drie Subli Cup selectiewedstrijden.

Kyton en Lewis goedgekeurd
Hij leverde al twee goedgekeurde zonen: Lewis (mv. Wynton) verdiende zijn dekbrevet in Oldenburg en Kyton (mv. Ferro) imponeerde met zijn royale model en zijn dressuurtalent en bijzonder goede instelling bij het KWPN.

Opvallende dochters
De dochters van Ferguson vallen op in de aanlegtesten en scoren daarin ver boven gemiddeld.

Lightning Star RR (mv. De Niro) 86 pnt
Let’s Go (mv. Tango) 85,5 pnt
Kaeyla (mv. Jazz) 83 pnt
Magic Lady-STRH (mv. Jazz) 82 pnt
Khloe (mv. De Niro) 81 pnt
Madammeke (mv.Tango) 81 pnt
Lenita (mv.Vivaldi) 81 pnt
Kalahari (mv.Kennedy) 80 pnt
My Girl (mv.Sir Sinclair) 80 pnt

Winnaar Horsefood Talent-finale
Uit de eerste jaargang van Ferguson is het ook zoon Kenzo (mv. Vivaldi) die indruk maakte in de jongepaardenwedstrijden. De voor het verrichtingsonderzoek aangewezen donkere vos mocht naar voren komen als de nummer drie in Berlicum en werd uitgeroepen als winnaar van de voorselectie van de Horsefood Dressuur Talent-competitie in Berkel-Enschot.
In de finale gooide Kenzo opnieuw hoge ogen. Hij kreeg van gastamazone Emmelie Scholtens een 9,5, het hoogste cijfer bij het overrijden, waardoor hij bij de vierjaren bovenaan eindigde. “Een belofte voor de toekomst”, aldus de amazone.

Fokwaarden
De fokwaarde dressuur van Ferguson is door het KWPN berekend op 151 (80% betrouwbaarheid), die voor exterieur en beweging is ook hoog met 107 en 110 (80% betrouwbaarheid). Het sterpercentage is bijna 80 procent.

dochter Ferguson CK Drenth

Ferguson-dochter Kaeyla Platinum
Gerguson-dochter Kaeyla Platinum aan kop in Drenthe De jury plaatste de Ferguson-dochter Kaeyla Platinum aan kop tijdens de Centrale Keuring in Drenthe. De merrie mocht met een mooi groepje vier tot en met zevenjarige dressuurmerries terugkomen voor het overkampen om de titel. Kaeyla Platinum liep al een IBOP voor 83 punten. Goed bespierd Uiteindelijk werd het Kaeyla Platinum, met een veulen aan de voet, die als eerste geplaatst werd. “Een hele rassige merrie,” vond juryvoorzitter Marian Dorresteijn. “Op stand denk je ‘de hals mag iets langer’, maar ze heeft veel diepte en is goed bespierd. Daarbij stapt ze heel goed met ritme en ruimte en draaft mooi vanuit het achterbeen met veel souplesse en zelfhouding.” Kaeyla Platinum is een fokproduct van Titan Wilaras (uit Dillara Platinum elite IBOP-dr PROK van Jazz). Ze is geregistreerd bij Rom Vermunt uit Geesteren.
Bron: KWPN https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:19409

Ferguson x Jazz x Rhodium

Ferguson x Jazz x Rhodium
Stermerrie IBOP score van 83 punten
Finalist VSN trofee

Ferguson x De Niro x Oo Seven
Stermerrie IBOP score 81 punten

Ferguson x Contango x Vivaldi
Finalist VSN trofee