DEKHENGST FERGUSON

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor zijn houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten één van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige. Dit jaar zal Ferguson door Esmee van Gijtenbeek uitgebracht worden in de sport.

Afstamming
Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.

Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix paard heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Floriscount Florencio |  Florestan |
Walessa
Arkona Donnerhall
Arwaldis
Liebelei Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note xx
Whitney Wolkentanz |
Danja
Dekhengst Ferguson onder het zadel

Floriscount Florencio | Florestan |
Walessa
Arkona Donnerhall
Arwaldis
Liebelei Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note xx
Whitney Wolkentanz |
Danja
 
Dekhengst Ferguson onder het zadel