DEKHENGST FERGUSON

De eerste nakomelingen van de Hannoveraans gefokte Ferguson zijn pas vier jaar. Toch vallen de kinderen van de Floriscount-zoon al op. Ferguson zelf presenteert zich vol verve in de sport: vorig jaar – als zevenjarige – liep hij al internationaal in de Lichte Tour.

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de opvallende donkere vos een 9 voor zijn souplesse en voor de houding & balans. Zijn stap – niet altijd het beste punt in de KWPN-fokkerij – werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op de cijferlijst. Met een totaal van 85 punten was Ferguson een van de beste hengsten van zijn jaargang. In de competities daarna etaleerde hij zijn dressuuraanleg. Dit jaar zal Ferguson door Bart Veeze uitgebracht worden.

Dressuurgenen
Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour-paarden.
Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix-paarden heeft gebracht. Uit de moederlijn van Ferguson komen meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Aanwinst voor KWPN-fokkerij
Ferguson is met zijn moderne model, zijn talent als dressuurpaard en zijn verervingskracht een aanwinst voor de fokkerij. Hij is vrij van Jazz-, Ferro-, Flemmingh- en Gribaldi-bloed en is dus zeer breed inzetbaar in de huidige KWPN-populatie.  

Floriscount Florencio |  Florestan |
Walessa
Arkona Donnerhall
Arwaldis
Liebelei Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note xx
Whitney Wolkentanz |
Danja
Dekhengst Ferguson onder het zadel

Floriscount Florencio | Florestan |
Walessa
Arkona Donnerhall
Arwaldis
Liebelei Lauries Crusador xx Welsh Pageant xx
Square Note xx
Whitney Wolkentanz |
Danja
 
Dekhengst Ferguson onder het zadel