Esmee van Gijtenbeek de nieuwe amazone van Ferguson - Dekhengst Ferguson

Esmee van Gijtenbeek de nieuwe amazone van Ferguson

Esmee van Gijtenbeek is de nieuwe amazone van Ferguson. Eigenaar Rom Vermunt hoopt dat Ferguson met Esmee zijn opmars kan maken richting de Zware Tour.

Op zevenjarige leeftijd liep Ferguson al succesvol Lichte Tour op internationaal niveau. Hij kwam daarna onder het zadel van Bart Veeze. Ook met Bart was hij succesvol in de Lichte Tour, met altijd scores van boven de 71%. “Uiteraard is de ruiterwissel van Ferguson in goed overleg met Bart gemaakt. Bart blijft zijn, bij het KWPN goedgekeurde, zoon Kyton rijden De samenwerking met Bart blijft dus gewoon bestaan, want daar zijn we heel blij mee”, vertelt Rom.

Super getalenteerd

Ferguson is niet het eerste paard dat Esmee van Gijtenbeek rijdt voor Rom. Ze heeft ook de opvallende en unieke palomino-hengst Bosco (Benico x Quarterback) van hem onder het zadel. “Zowel Bosco als Ferguson staan ter dekking bij Brinkman in Twello. In het dekseizoen staan ze daar ook op stal. Esmee kan daar dan doortrainen met beide paarden. Met Bosco is ze richting de Zware Tour aan het werken en ze zijn al heel goed op weg met de piaffe, passage en de éners. Over Ferguson was ze ook direct enorm enthousiast. Ze heeft enorm veel vertrouwen in hem en geeft aan dat hij echt alles kan en super getalenteerd is. We kijken er heel erg naar uit hoe Esmee en Ferguson zich gaan ontwikkelen richting het hoogste niveau.”

Bron: Hoefslag, 21 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *