GP-amazone in de wolken met Ferguson-dochter - Dekhengst Ferguson

GP-amazone in de wolken met Ferguson-dochter

Eind oktober kreeg de Amerikaanse Grand Prix-amazone Sarah Lockman de toen driejarige Ferguson-dochter Lyamora op stal. Afgelopen weekend startte ze de merrie voor het eerst, in een jongepaardenrubriek.

Met een fabelachtige 9,44 gemiddeld won ze de wedstrijd met glans.

“Ze beweegt buitenaards”

De talentvolle Lyamora werd aangekocht door Lockmans sponsor Gerry Ibanez, die kort na de aankoop van de merrie overleed. “Ze heeft een fantastisch karakter, in de omgang en onder het zadel. En ze beweegt gewoon buitenaards!”, is Lockman lovend. “Ze liet zien dat ze een geweldige instelling heeft, in de ring had ze zoiets van ‘OK, vertel me maar wat ik moet doen, ik doe het voor je’.”

Tien voor de galop

De cijfers voor de opvallende vosmerrie kunnen bijna niet beter, met een 8,7 voor de stap, een 9,7 voor de draf en een 10 voor de galop. Daarnaast prijkten een 9,0 voor Rijdbaarheid en bewerkbaarheid en een 9,8 voor Algemene indruk op het protocol.

El Capone en Feel Good

De voorlopige keurmerrie komt uit een kwaliteitsvolle merriestam, die de Grand Prix-paarden Whitman (v. Rhodium) en Harvest (v. Cassis xx) en de goedgekeurde hengsten El Capone (v. UB 40) en Feel Good (v. Contango) heeft voortgebracht.

Lyamora als veulen bij de Dalhoeve, waar ze geboren werd.

Ook zo’n mooie Ferguson-nakomeling fokken?

Bron: Dressagenews.com/Hoefslag

Foto: Facebook Sarah Lockman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *