Ferguson-zoon Kyton naar Bart Veeze - Dekhengst Ferguson

Ferguson-zoon Kyton naar Bart Veeze

kyton (v Ferguson)

De KWPN-goedgekeurde hengst Kyton (v. Ferguson x Ferro) staat bij Bart Veeze in training. Veeze stelde de hengst dan ook onder het zadel voor tijdens de Hengstenshow Twello.

Duurste dressuurveulen

Tijdens de traditionele veiling in Borculo van 2015 was Kyton het duurste dressuurveulen dat die dag geveild werd. Hij werd destijds voor 31.000 euro verkocht. In 2017 mocht hij tijdens de nakeuringen in Ermelo door naar de tweede bezichtiging. In dat jaar zijn er vier van de zes voorgestelde Ferguson-zonen doorverwezen naar de tweede bezichtiging. “Ferguson, een jonge hengst en daar willen wij graag meer van zien in de tweede bezichtiging,” aldus de jury over het dier.

Erg Bewerkbaar

Veeze is in zijn nopjes met de jonge hengst. “Hij is heel erg braaf. Hij galoppeert fantastisch, stapt goed en heeft er ook een fijne draf op zitten. De basisgangen zijn dus in ieder geval goed. En hij is natuurlijk ontzettend knap! Kyton heeft een fijne energie, hij is niet té, maar laat zich super goed activeren en hij is erg bewerkbaar. Hij wil heel graag meewerken.”

Super goed karakter

Vader Ferguson en zoon Kyton staan nu beide bij Veeze op stal. “Vader en zoon staan nu naast elkaar, ze hebben wel wat van elkaar weg. Ferguson heeft ook echt een super goed karakter.” Verschillen tussen de hengsten zijn er wel, maar niet veel. “Ferguson zelf is iets meer hengst, hij heeft al meer gedekt dus is wat meer een ‘macho’. Kyton is nog wat rustiger. Ferguson is natuurlijk al een paar jaar ouder, dus al iets meer gespierd en ontwikkeld. In karakter lijken de twee enorm op elkaar, ze willen graag werken en zijn allebei heel mooi.”

Pavo Cup

In de toekomst wil de ruiter het paard graag meenemen naar de Pavo cup. “Het is nu zorgen dat we elkaar een beetje gaan kennen, daarna zou ik hem graag meenemen naar de Pavo cup en uiteindelijk naar de hengstencompetitie.”

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *