Ferguson-dochters vallen op bij IBOP - Dekhengst Ferguson

Ferguson-dochters vallen op bij IBOP

ferguson ibop Kaeyla

Op de IBOP in Brummen scoorden vier dressuurmerries boven de 80 punten, waaronder twee dochters van Ferguson. De hoogste dagscore (83) ging naar Kaeyla ( v Ferguson) uit de Jazz-merrie Dillara.

De merrie van Rom Vermunt werd aansluitend ook in het stamboek opgenomen en ster verklaard.

Goede verrichting

“Deze merrie liet een goede verrichting zien, met een goede, zuivere stap met daarin veel ruimte en souplesse”, licht inspecteur Bart Bax toe. “Draven doet ze met een goede beentechniek en veel houding en balans. In galop heeft ze ook een mooie houding en goede sprong, en voor nog hogere punten zou ze daarin nog iets meer gesloten kunnen blijven.”

Khloé

Ook de Ferguson-dochter Khloé, uit De Niro-dochter Daily Enjoy en eveneens van en voorgesteld door Rom Vermunt deed goede zaken in Brummen. Zij slaagde voor de IBOP met 81 punten en verdiende tevens het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur.

“Dit is een correct voorgestelde merrie met veel uitstraling, die zich heel goed liet bewerken. Ze is wat neerwaarts in de romprichting maar dat compenseert ze met haar goede bewerkbaarheid. Ze heeft een ruimte stap met goed lichaamsgebruik en ze draaft met goede houding, balans en techniek. In galop zagen we veel afdruk, houding en souplesse.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *